Audi A7 Sportback: primele poze oficiale cu concurentul lui Mercedes CLS

Deşi prezentarea oficială a maşinii este programată pentru mâine, iată că pe net „s-au scurs” deja patru fotografii oficiale ale noului A7, concurentul născocit de Audi pentru Mercedes-Benz CLS.

Designul lui A7 nu e o surpriză, fiind prefigurat în 2009 de Audi Sportback Concept, prezentat la Salonul Auto de la Detroit. Versiunea de stradă preia în mare măsură liniile acelui concept, cu modificările de rigoare cerute de fabricaţia în serie.

Asemănărea este izbitoare mai ales la partea posterioară, spatele „cocoşat” amintind şi de celebrul Audi 100 Avant. Faţa este în stilul binecunoscut Audi, grila trapezoidală imensă şi farurile cu LED-uri fiind deja trademark-uri incontestabile ale mărcii. Chiar dacă nu aduce nici o surpriză, faţa lui A7 mi se pare una reuşită, mult peste A6 şi A8, modele între care se va aşeza în gamă.

Profilul maşinii aminteşte de A5 Sportback, însă zona hayon-ului este mult mai plonjată şi mai masivă. Eleganţa şi rafinamentul designului sunt însă indiscutabile. De astfel de maşini are nevoie Audi, nu de banalele A4 sau A8.

Pozele ne dezvăluie şi interiorul opulent, influenţat de cel de la limuzina A8, şi care degajă sentimentul de „bine-făcut” prin toţi porii. Aşteptăm mai multe poze mâine la lansare şi mai ales chestii legate de motoare, dotări şi preţuri.

Sursa: autoblog.it

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Audi A7 Sportback: primele poze oficiale cu concurentul lui Mercedes CLS”

  1. Nu se stiu inca preturile, insa e clar ca va costa cam cat un CLS, poate chiar un pic mai jos. Eu zic ca va sari de 50.000 euro (fara taxe) chiar si cu cea mai mica motorizare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.