AUTOVOT 2011: hai sa votam noi masinile anului 2011

Am văzut cam cum se fac concursurile „Maşina anului” în România de către asociaţiile şi asociaţiunile presei auto de pe la noi. Aşa că automarket.ro, cel mai bun site auto din România (părerea îmi aparţine) propune un concurs pe bune, interactiv, denumit Autovot 2011.

În ce constă acesta? Cititorii automarket.ro (şi nu numai ei) pot vota maşina preferată a anului 2011 dintr-o listă de modele lansate în decursul anului trecut. Procesul de votare este foarte simplu şi se desfăşoară pe Facebook. Trebuie doar să aveţi cont pe reţeaua lui Zuckerberg şi să daţi celebrul „Like” paginii Automarket. După asta e foarte simplu, puteţi vota primele trei clasate la fiecare din cele două categorii: Calitate/preţ şi Design. La final se vor aduna voturile şi vom afla cele două câştigătoare.

Ce nu am înţeles eu este dacă va fi aleasă şi o singură maşină câştigătoare la general sau dacă vor rămâne două, una la fiecare categorie. Oricum, premiile sunt interesante, aşa că votaţi!

Pe lângă votul pe Facebook, băieţii de la Automarket propun şi un vot al bloggerilor. Nu m-am putut abţine, aşa că mai jos aveţi preferinţele mele. Dacă nu vă convine ce am ales, puteţi vota şi voi, fie pe Facebook, fie printr-o postare precum cea de faţă pe blogul vostru. Toţi bloggerii vor fi invitaţi la gala din 9 februarie, iar câştigătorul va primi o tabletă Allview Alldro cu Android 2.1. 

Design: 1. Volvo S60/V60, 2. Nissan Juke, 3. Citroen DS3
E cel mai uşor să dai un răspuns aici pentru că e un criteriu pur subiectiv. Pentru mine, maşina cu cel mai reuşit design din lista propusă de Automarket este Volvo S60/V60. Arată excelent din toate unghiurile şi aduce prospeţime în gama Volvo, păstrând totodată elementele tradiţionale ale mărcii şi respectând cele mai severe norme de siguranţă. Ca să nu mai spun că V60 e cel mai frumos break pe care l-am văzut în ultimii… mulţi ani. Pe doi l-am pus pe Juke pentru că nu poţi ignora o asemenea apariţie. E pur şi simplu o nebunie pe roţi: creativitate maximă. Pe trei am ales Citroen DS3, pentru că este o maşină şic, are personalitate şi poate fi personalizată în cele mai mici detalii. A, şi mi-a plăcut campania de promovare anti retro.

Calitate/Preţ: 1. Volkswagen Jetta, 2. Dacia Duster, 3. Opel Meriva
Nu săriţi cu pietre, părerea mea e că la 15.985 euro cât costă cea mai ieftină Jetta – modelul 1.2 TSI Trendline – e greu de găsit o ofertă comparabilă în ceea ce priveşte calitatea. Da, Dacia Duster e apariţia anului 2010 şi aş vota-o „Maşina anului” dacă ar exista această categorie în cadrul concursului. Însă strict la raportul calitate/preţ cred că Jetta e superioară. Pe trei am votat Opel Meriva, un model mare într-o caroserie mică, foarte inovator şi cu o pereche de uşi spate ce doar la Rolls-Royce mai găseşti 🙂

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

3 comentarii la „AUTOVOT 2011: hai sa votam noi masinile anului 2011”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.