Batranele prefera Opel Corsa, Toyota Yaris si VW Polo

O statistică interesantă realizată în Olanda ne arată preferinţele şoferiţelor de vârsta a treia din această ţară şi dezvăluie lucruri interesante. Cea mai populară maşină pentru femeile din categoria de vârstă 66-100 ani este Opel Corsa, acest model deţinând o pondere de 4,8 procente din totalul automobilelor aflate în proprietatea pensionarelor.

La mică distanţă urmează Toyota Yaris (3,8%) şi Volkswagen Polo (3,4%). Aşadar, doamnele în vârstă din Olanda preferă maşinile de clasă mică, preferabil de origine germană sau japoneză. Nu înseamnă însă că printre pensionarele chestionate nu există şi pasionate de maşini mai deosebite.

Cel mai popular model exotic este Porsche 911, cu 38 de unităţi. Mărturisesc că la prima mea ieşire în Germania am rămas şocat când maşina în care mă aflam a fost depăşită pe autobahn de un 911 condus de o bătrânică ce rula cu indulgenţă cu 200 km/h. Nu mai spun că în Munchen, cele mai scumpe maşini erau conduse de persoane de vârsta a treia. Dar asta e o altă discuţie.

Pe lângă Porsche 911, bunicile din Olanda mai preferă modele precum BMW Seria 6 Coupe (13 unităţi), Nissan 370Z Roadster sau Peugeot RCZ. Din păcate, bunicile noastre sunt departe de a avea astfel de preocupări. La noi banii de pensie nu ajung nici măcar pentru mâncare…

PS: Posesorii de Opel Corsa sunt rugaţi să nu citească această ştire! Oops, e prea târziu 🙂

Cele mai populare maşini pentru bătrânicile din Olanda:

(Model – unităţi existente – procentaj din total)
Opel Corsa – 14,796 – 4.8%
Toyota Yaris – 11,815 – 3.8%
Volkswagen Polo – 10,435 – 3.4%
Suzuki Alto – 9622 – 3.1%
Nissan Micra – 9374 – 3.1%
Ford Fiesta – 7836 – 2.6%
Peugeot 206 – 7724 – 2.5%
Renault Twingo – 6623 – 2.1%
Renault Clio – 6588 – 2.1%
Volkswagen Golf – 6214 – 2.0%

Via | Autoblog.nl

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.