Blatistii de la Ferrari si-au dat iar in petec

Uitaţi declaraţiile de început de sezon. La Ferrari nu a fost şi nu cred că va fi vreodată o luptă egală între piloţi. Întotdeauna unul dintre cei doi va fi favorizat. După oribilul episod din Austria în 2002, când Barrichello a fost obligat să-i cedeze victoria lui Schumacher, Scuderia revine cu un nou scenariu de aceeaşi jenantă factură.

Felipe Massa (sper că italienii de la Ferrari nu au ceva împotriva brazilienilor) a fost umilit astăzi în faţa a sute de milioane de telespectatori, atunci când i s-au spus prin radio următoarele cuvinte: „Fernando is faster than you. Can you confirm you understood that message?„. Cu alte cuvinte, dă-te la o parte şi lasă-l pe Alonso să te depăşească… Pe-ni-bil!

Asta se întâmpla în turul 47, când Massa era liderul cursei, cu 20 de tururi înainte de final. Massa a ridicat pedala de acceleraţie, Alonso l-a depăşit şi astfel s-a scris istoria unei victorii ruşinoase pentru spaniol.

Înţeleg că Alonso are mai multe puncte şi mai multe şanse să-l prindă din urmă pe liderul clasamentului general, Lewis Hamilton, dar cum poţi să faci aşa ceva, când ai antecedentul Austria 2002? Unde e tactul, căci despre onoare e clar că nu mai poate fi vorba în sportul ăsta?

Încă un motiv să nu mă mai uit la Formula 1…

PS: Ferrari a fost amendată de FIA cu 100.000 dolari ca urmare a acestui episod şi riscă sancţiuni severe. Sper din tot sufletul să le primească.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.