BMW dezvolta urmatoarea generatie EfficientDynamics impreuna cu NASA

BMW Efficient DynamicsUn pas mic pentru NASA, un pas uriaş pentru BMW. Constructorul bavarez a început lucrul la următoarea generaţie EfficientDynamics şi eco-tehnologii de economisire a combustibilului alături de NASA.

Directorul de dezvoltare al BMW, Klaus Draeger, a declarat pentru revista britanică CAR că noile tehnologii duc la o economisire de până la 5% din energia folosită de un automobil, aceasta cifră reprezentând un rezultat mult mai bun decât cel dat de toate tehnologiile EfficientDynamics combinate. Acestea includ în prezent tehnologii ca frâna de regenerare a energiei şi oprirea motorului când maşina stă la stop. Pentru cei care nu ştiau, EfficientDynamics respectă regulamentele UE ce vor intra în vigoare în 2012 şi 2015.

Sistemul dezvoltat de NASA şi BMW se bazează pe generatoare termoelectrice sau TEG, în principiu, similare cu cele ale sateliţilor de comunicaţii. TEG converteşte căldura generată de arderea combustibilului în electricitate, iar energia rezultată este folosită la alimentare sistemelor electrice din maşină, mari consumatoare de cai putere.

Prototipul acestui sistem este deja în teste şi va fi prezent pe autoturismele BMW în următorii cinci ani. Pentru a face ca TEG să fie mult mai eficient, BMW va include o cutie de viteză automată cu 8 trepte în locul celei cu 7 trepte de viteză şi dublu-ambreiaj.

sursa: worldcarfans

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.