BMW Seria 6 Coupe: primele fotografii oficiale

După conceptul de pre-serie prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Paris şi versiunea definitivă a lui Seria 6 Cabriolet, BMW ne arată primele fotografii oficiale ale noului Seria 6 Coupe. Designul e identic cu cel al conceptului amintit, ceea ce e de bine, fiindcă găsesc că arată foarte bine comparativ cu generaţia precedentă (cea mai urâtă maşină desenată în era Bangle după Seria 7 E65).

La 4,894 metri lungime şi 1,894 metri lăţime, marele coupe bavarez a crescut faţă de modelul anterior cu 7,5 cm, respectiv 3,9 cm. La fel ca versiunea cabrio, coupe-ul va fi disponibil la început cu două motorizări: un V8 de 4,4 litri şi 407 CP (650i) şi un şase în linie de 3 litri şi 320 CP (640i). Ambele sunt supraalimentate şi cuplate la transmisii automate ZF cu opt trepte. Mai târziu vor urma şi versiunile diesel, dar şi M6, care va împărţi tehnica cu viitorul M5.

Chiar şi fără emblema M, GT-ul bavarez este foarte rapid. 650i accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde, iar 640i în 5,4 secunde. Ambele versiuni ating viteza maximă de 250 km/h (limitată electronic) şi oferă niveluri ridicate ale momentului motor: 600 Nm/1.750 – 4.500 rpm, respectiv 450 Nm la 1.300 – 4.500 rpm. Pe cine interesează consumul mediu, BMW comunică nişte cifre cam fanteziste: 10,4 litri/100 km pentru 650i şi 7,7 litri/100 km pentru 640i.

Coupe-ul cu 2+2 locuri are un portbagaj cu un volum de 460 litri şi echipamente în premieră precum faruri adaptive cu LED-uri pentru ambele faze sau ultima generaţie a sistemului Head Up Display. Interiorul lui Seria 6 Coupe nu aduce surprize, fiind identic cu cel al cabrioletului.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „BMW Seria 6 Coupe: primele fotografii oficiale”

  1. Sincer masina te inebuneste. Din pacate pretul de achizitie nu este unul prietenos… cel putin pentru uni dintre noi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.