BMW spune adio Formulei 1!

După Honda, un alt gigant auto îşi anunţă retragerea din Formula 1. BMW a anunţat că va ieşi din F1 la sfârşitul sezonului, din cauză că acest sport nu mai reprezintă o platformă de promovare eficientă. Dr. Norbert Reithofer, preşedintele consiliului de administraţie BMW, a declarat că decizia a fost luată după ce strategia companiei pentru viitor a fost modificată.

„Termenul premium va fi definit tot mai mult în termeni de sustenabilitate şi compatibilitate cu mediul. Este un domeniu în care dorim să rămânem în frunte. În conformitate cu strategia noastră <<Number One>>, evaluăm continuu toate proiectele şi iniţiativele pentru a verifica viabilitatea şi sustenabilitatea lor viitoare. Campania noastră în Formula 1 este deci o platformă de promovare mai puţin importantă pentru noi”, a declarat Reithofer.

Dincolo de limbajul „corporate”, trebuie să înţelegem două lucruri: sezonul actual dezastruos al BMW Sauber a umplut paharul răbdării şefilor bavarezi, iar criza financiară se simte acut şi la BMW. Compania nu a anunţat încă dacă va vinde echipa de F1 la fel cum a făcut Honda, însă a confirmat că va participa în continuare în WTCC, American Le Mans Series şi Formula BMW.

Este interesant de văzut acum unde va merge Kubica la finalul acestui an. La McLaren, poate?

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.