Bulgarii vor sa gazduiasca o cursa de Formula 1 din 2011

Bulgarii ne dau încă un motiv să ne băgăm unghia în gât. După ce ne-au dat lecţii cu turismul pe litoral, acum se pregătesc să găzduiască o cursă de Formula 1. Da, aţi citit bine. În timp ce noi pierdem o cursă de talie mondială (FIA GT), bulgarii sunt aproape de a aduce la ei în ţară Marele Circ…

Oficialii bulgari se vor întâlni cu Bernie Ecclestone săptămâna viitoare pentru a negocia un Grand Prix în Bulgaria din 2011. Preşedintele federaţiei bulgare de motociclism, Bogdan Nikolov, a declarat pentru Reuters că şeful comisiei bulgare de organizare, Rumen Petkov, a fost invitat la Nurburgring pentru a discuta cu Ecclestone.

Nikolov a mai spus că Bulgaria are două proiecte de circuite şi aşteaptă părerea lui Ecclestone. Cel mai probabil, circuitul va fi amplasat aproape de oraşul Pleven, din nordul ţării. „Deja am depus planul acum câteva luni şi a fost luat în considerare de Formula One Management. Bulgaria ar putea semna un contract pentru a găzdui o cursă de Formula 1 între 2011 şi 2015, cu o opţiune de prelungire până în 2020„, a adăugat Nikolov.

Bulgaria ar putea astfel să ia locul Turciei în calendarul F1, după ce oficialii circuitului de lângă Istanbul şi-au exprimat îngrijorarea că înţelegerea s-ar putea opri în 2011. În acest an s-au vândut doar 36000 de bilete de trei zile la cursa din Turcia.

Federaţia bulgară a semnat deja un acord preliminar cu deţinătorii drepturilor comerciale ale MotoGP, Dorna, pentru a găzdui o cursă de motociclism viteză din 2012 până în 2016.

Alo, ACR, FRAS, FRM, se aude ceva?

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.