Caddy 4×4, sau cum sa-ti distribui marfa in varf de munte

caddy4motion1Cunoscuta utilitară a celor de la Volkswagen şi-a adăugat în CV un nou atu, acela al tracţiunii integrale 4Motion. După  Caddy Maxi, cu ampatament lungit cu 47 cm, Porsche România aduce pe piaţa autohtonă Caddy cu tracţiune integrală, disponibilă pe toate versiunile: Furgon, Kombi şi Life. Sistemul constă într-un cuplu Haldex reglat electronic, care distribuie forţa de propulsie între axul faţă şi cel spate. În situaţii de aderenţă diferită pe cele două punţi, sistemul poate transmite 100% din putere către puntea cu aderenţă mai bună.

caddy4motion

Caddy 4Motion este dotat cu binecunoscutul motor 1.9 TDI, care furnizează 105 cai-putere, în condiţiile unui cuplu maxim de 250 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie cu şase trepte, adaptată pentru tracţiunea integrală şi pentru terenul accidentat. VW oferă standard pentru orice model Caddy 4Motion sistemul de stabilitate ESP, cel de asistenţă la pornirea în rampă, dar şi filtru de particule.

Consumul mediu de combustibil declarat de constructor este de 6,6 litri (pentru Kombi), cu 1,2 litri/100 km mai mult decât Caddy 4×2, în timp ce acceleraţia de la 0 la 100 km/h se realizează în 13,7 secunde (Furgon) şi 13,9 secunde (Kombi şi Life). Toate bune şi frumoase până la preţul versiunii de bază a lui Caddy 4MOTION Furgon: 17.104 euro, fără TVA. Trebuie să ai cu adevărat nevoie de tracţiune integrală pentru a plăti atât pentru o utilitară mică.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.