Ce-ar fi fost daca ar fi fost?

Saab-93-MarkIII-1Din ciclul poveștilor nemuritoare cu mașini, la capitolul de n-ar fi nu s-ar mai povesti, avem să vă spunem o mică anecdotă în legătură cu recentul basm suedez Saab, în care personajul central este modelul 9-3.

Știm cu toții că producătorul suedez, cu o istorie automobilistică începută în 1947, și-a găsit obștescul sfârșit din cauza buzduganului vrăjitoarei Criza (cred că am început să amestec basmele și parcă în copilărie mama îmi spunea că băiatul cel bun învinge mereu?!), iar acum o parte din companie aparține unui consorțiu chino-japonez care intenționează să producă automobile pur electrice.

Dar să nu lungim expunerea și să ne întoarcem la știrea de azi: Gray Design, nu întâmplător un studio suedez de design, a imaginat propria versiune a modelului 9-3. Gray Design sunt oarecum faimoși în subcultura designerilor datorită unor idei năstrușnice – cel mai recent este combo-ul Xhibitionist (yacht) și Xhibit G (automobil)- și eu cred că au făcut o treabă foarte bună cu designul unui model care… nu va fi vreodată produs.

Designul împacă cu succes trecutul istoric al Saab cu tendințele moderne dar și cu stilul promovat de casa de design suedeză (dacă sunteți curioși, aruncați o privire pe graydesign.se), rezultatul fiind chiar demn de menționat. De fapt, ce mai încolo și încoace, dacă ar exista cred că și-ar găsi destui adepți printre fanii mărcii suedeze și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.