Ce placute de inmatriculare ne alegem

Observ o acută lipsă de inspirație printre cei care își pun numere de înmatriculare personalizate. Cel mai rău îmi zgârie retina cele de genul B-999-XXX sau B-777-ZZZ. Combinațiile de tipul ăsta au fost primele epuizate, iar motivul e ușor de ghicit. Cei care își aleg astfel de combinații o fac pentru că le este mai ușor să rețină ce număr de înmatriculare au.

Și chiar n-ai cum să-i condamni pentru asta 🙂 Apoi mai sunt cei care tratează plăcuțele de înmatriculare ca pe un al doilea buletin. E plină țara de YON, RAD, 10NUT, DAN, ANA, ALY și alții. Chiar trebuie să știe toată lumea de pe șosea cum te cheamă? De ce, ca să te înjure mai ușor? Mă depășește chestia asta…

Apoi mai sunt cocalarii cu plăcuțe care conțin litere pe care nu le pot pronunța, precum W,Y,X și combinații identice cu cele ale mașinilor oficiale, precum WST, SRI, SIE, DEP, SEN, GUV și altele. Nu intru în detalii cum au obținut numerele alea, asta e altă poveste. De băieți și fete cu numere de genul BOS, SEF, VIP, SEX, ASS, PLM, PZD nici nu are rost să mai vorbim, îi știm cu toții. Şi poate că e mai bine aşa, că ştii cu cine ai de-a face.

Bun, acum să vorbim de combinațiile OK. Nu e nevoie ca numărul de înmatriculare să fie legat neapărat de mașina pe care e pus. Atâta timp cât e original, e foarte bine. Sunt pline străzile de maşini cu plăcuţe BMW, KIA, GTI, VWG (Volkswagen Golf). Se vede pe mașină ce tip e, nu e nevoie să mai scrie și pe numere. Există şi combinaţii acceptabile totuşi, de genul B-18-ENZ (BENZ) pe un Mercedes sau B-500-MBZ (pe un Mercedes E 500 de exemplu).

Să zicem că ai un Porsche 911. N-o să-i pui POR, ca o să creadă lumea că ești de la Porsche România. Dar poți să-i pui CJ-91-UNU (plăcuța asta chiar există și e pe un Porsche 911). Sau poţi să-i pui B-911-ce vrei tu. Pentru băieţii cu SLR sugerez un B-722-SLR (cunoscătorii ştiu de ce). Dacă eşti fan al cursei de 24 de ore de la Le Mans, poţi să-ţi pui 24-LMS. Dacă ai un VW Beetle poţi să-ţi pui OAC („broasca”). Fanii Peugeot din Bucureşti au o grămadă de combinaţii la dispoziţie: B-206-PUG ar merge de minune.

Dacă eşti fan Zorro, poţi să-ţi pui B-20-RRO, dacă îţi plac raliurile există WRC, dacă îţi place Grand Theft Auto poţi să-ţi pui GTA şi aşa mai departe… Combinaţii sunt mii, imaginaţie să fie.

PS: Aştept cu maxim interes ideile voastre de plăcuțe de înmatriculare.

Foto: hopa.ro

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

7 comentarii la „Ce placute de inmatriculare ne alegem”

  1. Cu BYE am mai vazut, e OK, dar al doilea imi place mai mult – double o seven cool 🙂
    Doar ca in franceza „cul” inseamna cu totul altceva, mai precis „cur”. Nu de alta, dar daca te trezesti ca-ti fac baietii veseli cu ochiul pe strada sa stii de ce 🙂
    Ultima varianta nu-mi place, nu-mi inspira nimic. Mai degraba as pune DB-44-INI, stiind ca ai un Mini, iar 44 seamana oarecum cu litera M.

  2. DB-07-BYE -> sper sa nu fie luat;
    DB-07-CUL -> cum il citesti pe asta? mi-a fost propus;
    DB-16-SCR sau SRC sau SCD-> dar pe astea? se vor abrevieri de la supercharged;

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.