Dacia Duster salveaza un Porsche Macan impotmolit in off-road chiar la lansarea internationala

Hai că la asta nu mă așteptam: o Dacia Duster a venit în ajutorul unui SUV Porsche Macan care rămăsese împotmolit în off-road chiar în timpul unui eveniment de presă organizat de constructorul german în Maroc. Fără îndoială că această reclamă involuntară pentru Dacia Duster va face deliciul multora, mai ales de pe plaiuri mioritice.

Dar să vedem ce spune omul care a făcut fotografia, jurnalistul britanic Gavin Green de la revista CAR. Într-o postare pe Twitter, Green a scris: „Porsche Macan blocat în timp ce parcurgea un traseu de off-road în Maroc. Dacia Duster vine să-l salveze.” Destul de jenant momentul pentru Porsche, care ar fi putut avea la îndemână un Cayenne care să joace rolul de mașină de asistență, nu era nevoie de un Duster fix la lansarea internațională a lui Macan.

Trecând peste acest moment, cred că nu are nici un rost să facem comparații între cele două mașini – cu banii dați pe un Porsche Macan îți poți cumpăra o mică flotă de Dustere. Nici nu trebuie să presupunem că Macan este neapărat o mașină slabă în off-road: e importantă și „piesa” dintre volan și pedale, iar aici n-avem de unde să știm ce fel de șofer era la volanul Macan-ului.

Mai ales că Gavin Green a mai postat o fotografie în care Macan atacă un traseu de off-road și are o roată suspendată, cu comentariul: „Macan s-a dovedit a fi de fapt mai bun în off-road decât am crezut. A trecut cu bine de acest loc fără asistență din partea Duster-ului”. Cum era de așteptat, Green s-a declarat încântat de comportamentul pe asfalt al lui Macan. Practic asta contează cel mai mult pentru potențialii clienți, întrucât foarte puțini dintre aceștia se vor aventura cu el în off-road.

Oricum, e o poză antologică, și un PR excelent pentru Duster. Cât despre Porsche, nici nu știu ce e mai jenant: faptul că Macan s-a împotmolit sau că l-a scos de acolo un Duster?

Foto: Gavin Green / Twitter

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

9 comentarii la „Dacia Duster salveaza un Porsche Macan impotmolit in off-road chiar la lansarea internationala”

 1. Uimitor! Incepem si noi sa construim masini din ce in ce mai bune.

 2. Ar trebuii cei de la Dacia sa foloseasca asta in avantajul lor, desi Duster se vinde destul de bine in extern.

 3. Sticker GRATUIT romaniancar.com

  Ofer un sticker PVC rotund 10 x 10 cm cu RomanianCar.com.
  Singura conditie pentru a primi sticker-ul este aceea de a va inregistra pe forum, si de a da un LIKE paginii noastre de FaceBook.
  Va astept pe forum.

 4. @ Andreea – Iese acum sandero gti parca, cu 200 cai :D. Dacia este pe drumul cel bun

 5. Stirea imi aduce aminte de un banc: „I: De ce a fost creata Dacia Duster?
  R: Romanii astia… ar face orice ca sa nu-si repare drumurile!”
  🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.