Dacia Duster va avea un pret de pornire de 12.000 euro

Automotive News Europe susţine că SUV-ul Dacia Duster va fi comercializat la un preţ de pornire de 12.000 euro. Prestigioasa publicaţie dedicată industriei auto confirmă astfel previziunile apărute în ultima perioadă în România.

Preţurile oficiale vor fi însă anunţate pe 2 martie, data premierei mondiale a Daciei Duster, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Evident că preţul vehiculat de Automotive News Europe se referă la cea mai ieftină versiune, cu echiparea de bază şi fără tracţiune integrală.

Mai interesant, cred eu, va fi preţul celei mai ieftine versiuni 4×4, pe care presa franceză îl estimează ca situându-se sub pragul de 15.000 de euro, inclusiv TVA. Practic, la acest preţ, Dacia Duster nu va avea concurenţă. La fel cum s-a întâmplat cu Logan la momentul lansării.

Nici măcar „chinezăriile” GWM Hover CUV sau Martin Motors CEO nu vor putea concura Duster-ul, cele două SUV-uri chinezeşti sărind de 20.000 euro în versiunile cu tracţiune integrală.

Via | Capital

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Dacia Duster va avea un pret de pornire de 12.000 euro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.