Dacia Logan a implinit cinci ani

loganAstăzi, 2 iunie 2009, se împlinesc 5 ani de la prezentarea oficială a primului model Logan berlină, materializare a proiectului X90, iniţiat de Grupul Renault. Acest program s-a bucurat, imediat după lansare, de un succes remarcabil, atât în România cât şi pe plan internaţional.

De-a lungul acestor ani, programul X90 a cunoscut o evoluţie continuă şi a atras aproape 1,5 milioane clienţi din toată lumea. Cifrele vorbesc de la sine: o gamă de 5 modele (Logan berlină, Logan MCV, Logan VAN, Logan Pick-Up şi Sandero) comercializate sub două mărci, Dacia şi Renault, 1.440.000 vehicule produse – din care 1.300.000 Logan şi 140 000 Sandero -, 70 de ţări şi teritorii de pe patru continente unde este comercializată gama X90, 9 uzine de fabricaţie din 8 ţări (România, Maroc, Rusia, India, Iran – 2 uzine -, Brazilia, Columbia şi Africa de Sud).

Apariţia proiectului Logan în România a avut un impact puternic asupra economiei, antrenând dezvoltarea unei întregi reţele de furnizori. Peste 510.000 vehicule Dacia au fost vândute pe pieţele internaţionale din anul 2004. Din acestea, mai mult de 50% au fost destinate Europei Occidentale.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.