De pe strada: Samsung QM5 in Bucuresti

În Bucureşti poţi avea surpriza să vezi pe stradă nu doar mărci cunoscute de maşini, ci şi unele despre care (probabil) n-ai auzit niciodată. Cum este SUV-ul din imagine, pe care l-am văzut parcat pe strada Barbu Văcărescu. Când îl vezi din spate, poţi să pariezi că e un Renault Koleos.

Dacă te apropii însă, vezi că e versiunea coreeană a acestuia, Samsung QM5. Deşi mai corect ar fi să spun de Koleos că e versiunea europeană a lui Samsung QM5. Pentru cei care şi-au cumpărat Koleos, e bine să ştie că nu conduc o maşină franceză, ci una coreeană, fiind produsă în Coreea de Sud.

Dar ce caută oare un Samsung QM5 în Bucureşti, când la noi această marcă nu se importă oficial, iar cei interesaţi pot cumpăra aceeaşi maşină din reprezentanţele Renault? Mister total…

PS: Scuze pentru calitatea pozelor, dar eram la volan, iar telefonul meu nu prea le are cu fotografiile.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

4 comentarii la „De pe strada: Samsung QM5 in Bucuresti”

  1. Am vazut si eu astazi, undeva pe langa ambasada SUA, parcat intr-o curte. Nu i-am facut poze ca sareau agentii CIA pe mine probabil :)). Cred ca era acelasi. Nu l-am vazut decat din fata si din lateral, asa am observat asemanarea cu koleos si mi-am dat seama ca e versiunea Samsung. Presupun ca ar apartine vreunui diplomat.

  2. Yep 🙂 Renault Samsung Motors se numeste compania. Actionar majoritar este Renault, iar masinile cu sigla Samsung se vand doar in Coreea de Sud si Chile din cate stiu eu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.