Facelift pentru intreaga gama Maybach

Întreaga gamă Maybach a primit un facelift ușor. Ambele versiuni de ampatament, 57 și 62, cât și cele sportive S (inclusiv Landaulet), au primit un „machiaj” superficial, cu ocazia Salonului Auto de la Beijing care începe săptămâna viitoare.

Pe scurt e vorba de o nouă grilă a radiatorului, pe gustul clientelei din China (adică mare), de un spoiler frontal redesenat, o nouă capotă a motorului, noi oglinzi laterale, noi modele de jante și faruri cu LED-uri.

Din punct de vedere tehnic există o singură modificare: motorul V12 al versiunilor S a mai primit 18 cai-putere, ajungând la un total de 630 CP. Comunicatul de presă menționează emisii mai mici de CO2 (dar oricum uriașe), precum și o diminuare infimă a consumului, pe care cei de la Maybach mai bine nu se oboseau să o mai comunice. În rest, sunt disponibile acum și noi echipamente interioare, precum tapițerie ornată cu cristale Swarowski, ecran LCD de 19 inch, pavilion electrocromatic care se închide la culoare când soarele e prea puternic și altele de același gen.

PS: Acum o lună scriam că acest facelift s-ar putea să fie ultima zvâcnire pentru Maybach, marcă în care Daimler nu vrea să mai bage bani pentru dezvoltarea unei noi generaţii de modele. Eu sper să nu fie aşa, dar e clar că fără lansarea unui model competitiv Maybach va muri încet.

PREZENTARE VIDEO MAYBACH FACELIFT:

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.