Facelift pentru Mercedes-Benz Clasa C

Gama Mercedes-Benz Clasa C va primi anul viitor un facelift, lansarea oficială urmând să aibă loc la Salonul Auto de la Geneva din martie 2011. Deja au apărut primele fotografii cu modelele restilizate sedan şi break ale Clasei C, iar din acestea se observă că modificările ating în special partea frontală.

Farurile au fost schimbate cu unele apropiate ca formă de cele de la SL, în timp ce spoilerul a fost redesenat, având acum linii mai pronunţate. Mercedes-Benz a introdus şi luminile de zi cu LED-uri (cine nu mai are LED-uri în ziua de azi?). În spate schimbările sunt mult mai discrete şi se rezumă la spoilerul redesenat în partea inferioară.

În habitaclu au avut loc modificări substanţiale; au apărut noi materiale şi echipamente, precum un nou sistem de navigaţie cu hărţi 3D, conexiunea wi-fi sau cruise-controlul adaptiv. Ca şi până acum, Clasa C va avea versiunile Elegance, Avantgarde şi Executive, cu aceleaşi motorizări, cinci pe benzină şi patru diesel.

Părerea mea e că avem în faţă unul dintre puţinele facelift-uri reuşite văzute anul ăsta.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Facelift pentru Mercedes-Benz Clasa C”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.