Formula 1 revine in State din 2012

Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii va reveni în calendarul Formulei 1 începând din 2012 și până în 2021, a anunțat organizatorul seriei, Formula One Management. Locația nu va fi însă Indianapolis, nici un circuit stradal în centrul New York-ului, așa cum ar fi dorit Bernie Ecclestone.

Nu e vorba nici de Long Beach, Watkins Glen, Las Vegas, Dallas sau alte circuite care au găzduit în trecut Formula 1. Cursele se vor desfășura în Austin, Texas, pe un circuit care va fi construit special pentru acest lucru. Austin este capitala statului Texas și al patrulea oraș ca mărime al acestuia. Orașul s-a bucurat în ultimii ani de o creștere economică solidă, iar printre avantajele enumerate de Formula One Management pentru alegerea acestei locații se află poziția geografică (la jumătatea distanței dintre coastele de est și de vest ale SUA).

E de lăudat faptul că Formula 1 revine în SUA, chiar dacă nu pe un circuit tradițional ca Indianapolis. Să sperăm însă că pista va permite depășirile și spectacolul, căci altfel vor fi probleme. Spectatorii americani de motorsport sunt obișnuiți cu nebunia din NASCAR, competiție în care au loc sute de depășiri într-o cursă, zeci de accidente și multe răsturnări de situație. Între noi fie vorba, dacă circuitul va fi desenat tot de Hermann Tilke, s-ar putea să ne cam plictisim în fața televizorului.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.