Golf VI este “2009 World Car of the Year”

golfNoul Golf a câştigat distincţia „2009 World Car of the Year”, acordată de un juriu internaţional format din cincizeci şi nouă de jurnalişti auto din douăzeci şi cinci de ţări din întreaga lume. Premiul a fost decernat într-o conferinţă de presă din timpul Salonului Auto de la New York.

Este o mare onoare pentru Volkswagen că cel mai bine vândut model la nivel global, Golf, primeşte distincţia ‘Maşina anului 2009 la nivel mondial’„, a spus Stefan Jacoby, Preşedinte / CEO al diviziei americane a Volkswagen. Ne bucurăm de sosirea celei de-a şasea generaţie de Golf. Spus pur şi simplu, credem că acesta este cel mai bun Golf din toate timpurile.

golf

De la lansarea primei generaţii şi până în prezent, Volkswagen Golf s-a vândut în peste 26 milioane de unităţi, în 120 de ţări, ceea ce îl face unul dintre cele mai vândute vehicule din toate timpurile. A şasea generaţie Volkswagen Golf a debutat la Salonul Auto de la Paris din 2008, iar din noiembrie 2008 este disponibil şi în România, la un preţ de pornire de 13.668 euro, cu TVA inclus.

Gama de motorizări include patru motoare pe benzină, de la 80 CP la 160 CP, cele diesel fiind două versiuni de putere ale aceluiaşi motor de 2,0 litri: 110 cai-putere şi 140 cai-putere. Ambele propulsoare diesel sunt dotate cu filtru de particule, iar toate motoarele respectă normele Euro 5.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Golf VI este “2009 World Car of the Year””

  1. Pingback: Auto-blog.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.