Green Car Event 2011: primul eveniment romanesc dedicat masinilor eco

Nu sunt genul care se extaziază la apariţia noilor tehnologii, mai ales când acestea vizează automobilul, dintr-un motiv foarte simplu: lumea în care trăim este creată în jurul petrolului, iar acesta va continua să rămână mult timp de acum înainte sursa primară de energie în transporturi, de orice tip ar fi ele.

Nu pot însă să nu apreciez strădania constructorilor de a oferi alternative la motorul termic, calea electrică fiind cea mai bătătorită şi cea de la care se aşteaptă „salvarea”. Iată că şi în România încep să aibă loc evenimente care atrag atenţia asupra acestui fenomen, ceea ce nu poate fi decât de bine. Mă refer aici la Green Car Event 2011, o manifestare care a reunit în weekend-ul 24-26 iunie la Bucureşti câteva maşini interesante din curentul „eco”.

Fără îndoială, atenţia a fost împărţită în primul rând între conceptele Smart Electric şi Mini Electric, prototipuri aflate încă în faza de dezvoltare, dar funcţionale 100%. Pe lângă acestea, au fost expuse modele de serie hibride şi eco din gama BMW, Lexus şi Mercedes-Benz. Din păcate, n-am putut ajunge la eveniment, deşi mi-aş fi dorit foarte tare să merg cu modelele electrice Mini şi Smart.

În schimb, cei prezenţi au putut testa aceste minuni tehnologice, cât şi modelele de serie prezente, în cadrul unor sesiuni stabilite de organizatori. Pe lângă prezentări tehnice şi test drive-uri, evenimentul a mai cuprins concerte live şi 50 de premii constând în cursuri specifice de condus eficient. Green Car Event se doreşte a deveni un eveniment anual care să promoveze şi să aducă mai aproape de români maşinile eco. La (cât) mai multe!

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Green Car Event 2011: primul eveniment romanesc dedicat masinilor eco”

  1. Felicitari pentru site. Sunt impresionat de calitatea de informaţiile pe care le oferiti. Felicitari!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.