Greva de la RATB, cea mai tare “pacaleala” de 1 aprilie. Pe banii si nervii nostri…

Chiar dacă m-aş fi gândit la o păcăleală de 1 aprilie, tot nu aş fi reușit să vin cu una ca asta: RATB a făcut azi o grevă generală „spontană”, nici un autobuz, troleibuz sau tramvai neieşind pe traseu. Din păcate, nu e o farsă, e adevărul adevărat. Sincer, mie nu-mi mai arde de păcăleli de 1 aprilie. Viaţa în ţara asta e oricum o mare păcăleală.

Oricât aş încerca, farsele mele nu pot rivaliza cu realitatea. Care e una profund absurdă. Din ce-am auzit pe la radio, un șofer de RATB câştigă în jur de 24 de milioane de lei vechi lunar. Salariu mediu net, la care se adaugă bonuri de masă. Are prime de sărbători, program de muncă reglementat, concediu plătit etc. Deci o slujbă decentă. Sau mai bine spus, una bună şi sigură în condițiile de trai din România de astăzi. Câţi profesori sau medici câștigă banii ăştia în România? Cu toate astea, ei fac grevă generală, neanunţată!, chiar înaintea sărbătorilor de Paşti, paralizând un întreg oraş. Pentru că s-ar putea să li se scadă salariile. Se poate negocia cu asemenea oameni? Eu zic că nu.

Când toată economia reală a României, cea privată, este la pământ, când sute de mii de oameni au rămas fără un loc de muncă, când alte sute de mii de angajaţi şi-au văzut salariile reduse, iată că cei de la RATB îşi bat joc de un oraş întreg doar pentru că pot. Le-aş reaminti acestor băieţi de greva de la Atelierele CFR Griviţa din 1933. Atunci, Guvernul nu a putut să satisfacă cererile muncitorilor, așa că i-a poftit afară pentru a aduce alţi lucrători în locul lor. Cum muncitorii conduşi de un cuib de comuniști nu au vrut nici asta, a fost trimisă armata şi jandarmeria pentru a face ordine. Şi s-a făcut.

Așa că angajaţii de la RATB ar trebui întrebaţi: continuaţi să lucraţi sau plecaţi acasă? Sunt sigur că s-ar găsi imediat oameni cu chef de muncă care să le ia locul. Păcat că nu există curajul din partea celor cu putere de decizie să facă asta. De asta ne afundăm pe zi ce trece mai mult în mocirlă, pentru că nimeni nu are curajul să ia măsurile care se impun. Până nu se va face curățenie în toate regiile şi societăţile de stat, unde se sifonează banii publici la greu, nu vom ajunge nicăieri. Dar asta se întâmplă când nimeni nu are curajul să-şi asume răspunderea şi toţi politicienii se comportă de parcă ar fi în continuu în campanie electorală…

Foto: metrouusor.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Greva de la RATB, cea mai tare “pacaleala” de 1 aprilie. Pe banii si nervii nostri…”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.