Iată cum arată noua Dacia Duster Pick-Up 2018 construită de Romturingia

Vă mai amintiți de prima Dacia Duster Pick-Up? A fost prezentată oficial în octombrie 2014 de către carosierul argeșean Romturingia și construită exclusiv pentru OMV Petrom într-o serie limitată de 500 de exemplare.

La aproximativ jumătate de an de la prezentarea Duster-ului Pick-Up cu cabină simplă al celor de la Romturingia, Renault a lansat modelul pick-up cu cabină dublă Duster Oroch (vezi fotografia de mai jos), destinat din păcate doar piețelor din America de Sud.

Anii au trecut și Duster Oroch n-a ajuns în Europa, din păcate. Nici Sandero RS nu a fost adus pe aceste meleaguri, iar asta pot să spun că doare și mai tare, doamnelor și domnilor de la Dacia și Renault.

Revenind la Duster, Dacia a lansat a doua generație a SUV-ului de aproape un an și cu toate acestea nu a anunțat încă nimic despre o eventuală versiune pick-up. Vestea bună e că nu trebuie să mai așteptăm… vești de la Dacia, întrucât oamenii de la Romturingia s-au mobilizat din nou și au construit un pick-up bazat pe Duster 2.

Prezentat oficial la Salonul Autovehiculelor Comerciale de la Hanovra luna trecută, primul prototip Duster Pick-Up a trecut oarecum neobservat în România. Iată însă că el există și arată ca și cum exact așa a ieșit de pe porțile uzinei Dacia.

Fotografiile realizate la Hanovra ne dezvăluie un model cu cabină simplă modificat foarte profesionist și care arată foarte bine – pentru un pick-up, cel puțin. Autovehiculul este identic cu SUV-ul Duster până la montanții B, dincolo de care se termină cabina cu două locuri. Mai departe, avem bena „căptușită” cu un plastic dur rezistent și oblonul benei flancat de stopurile împrumutate de la Duster-ul normal.

Din păcate, nu există încă date despre volumul benei și sarcina utilă a lui Duster Pick-Up, însă acestea n-ar trebui să difere prea mult de cele ale predecesorului său construit pentru OMV Petrom. Modelul respectiv avea o benă de 1,7 metri lungime și putea primi sarcini de până la 450 kilograme.

Înainte de a încheia, trebuie spus că motorizarea aleasă de Romturingia pentru acest prototip este cea diesel de 1,5 litri și 110 cai-putere, în combinație cu transmisia manuală cu șase trepte și sistemul de tracțiune integrală. Așteptăm cu interes un anunț referitor la producerea în serie a noului Duster Pick-Up.

Credit foto: Romturingia

 

Un comentariu la „Iată cum arată noua Dacia Duster Pick-Up 2018 construită de Romturingia”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.