Ion Tiriac a renuntat la activitatea de import a marcii Mercedes-Benz

ion_tiriacZvonurile conform cărora Ion Ţiriac îşi va vinde partea deţinută la importatorul Mercedes-Benz în România s-au adeverit. Astăzi a fost făcută publică această tranzacţie, în urma căreia fostul tenismen a renunţat total la activitatea de import a mărcii Mercedes-Benz.

„Vineri, 13 noiembrie 2009, Daimler AG şi Grupul Ţiriac au semnat acordul comun prin care Daimler preia participarea de 49% deţinută de Grupul Ţiriac în cadrul SC Mercedes-Benz România SRL. Astfel, începând cu această dată, Daimler AG este asociat unic al SC Mercedes-Benz România SRL”, se arată în comunicatul de presă. Cu alte cuvinte, compania-mamă va controla de acum înainte 100% activitatea de import.

Grupul Ţiriac rămâne însă „partener activ în activitatea de distribuţie şi service Mercedes-Benz în România”. Suma tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar e lesne de înţeles că în urma acesteia Ion Ţiriac va urca câteva locuri bune în Top 300 Capital.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Ion Tiriac a renuntat la activitatea de import a marcii Mercedes-Benz”

  1. Dl Tiriac, va rog puneti capat la actiunile de vanat in Romania sau oriunde in alta parte! Cum ar fi ca dvs sa va aflati in pozitia vanatului? Acele animale nu sunt jucarii, sunt fiinte. Bucurati-va de celelalte hobby-uri ale dvs!
    Cu respect,
    Daniel Diaconu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.