Lamborghini Aventador LP 700-4, noul Murcielago

Se numeşte Aventador LP 700-4 şi este succesorul lui Murcielago în gama constructorului italian. Adică cel mai scump şi mai dorit Lamborghini. Noul supercar are 700 CP, putere dezvoltată de un motor V12 complet nou, cu cilindreea de 6,5 litri, al cărui cuplu maxim este de 690 Nm/5.500 rpm.

Designul noului Aventador este inspirat de conceptul Sesto Elemento, dar şi de exclusivistul Reventon. Chiar dacă n-am fi ştiut că e un Lamborghini, stilul dramatic şi „tăios” al coupe-ului ar fi trădat oricum acest lucru. Aventador arată ca un Lamborghini adevărat, iar asta nu poate fi decât un lucru bun.

Motorul este cuplat la o transmisie de tip ISR (Independent Shifting Rod), care schimbă treptele în doar 50 de milisecunde şi este mai uşoară decât una cu dublu-ambreiaj. Cuplul imens este transmis celor patru roţi printr-un sistem de tracţiune integrală permanentă Haldex care încorporează un diferenţial spate autoblocant şi îşi adaptează „comportamentul” în funcţie de modul ales de şofer. Există Strada, Sport şi Corsa, ultima fiind setarea cea mai hardcore, adecvată pistelor de curse.

Cifrele cele mai aşteptate de către fani nu dezamăgesc. Aventador accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,9 secunde şi atinge o viteză maximă de 350 km/h. Preţul de pornire pentru Europa este şi el impresionant: 255.000 euro, fără taxe. Primele exemplare vor putea fi văzute pe străzi din vara acestui an.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Lamborghini Aventador LP 700-4, noul Murcielago”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.