Lamborghini Estoque nu va mai fi produs

lamborghini11După anunţul de anul trecut al celor de la BMW că nu vor mai construi superbul Concept CS din motive de costuri, a venit rândul unui alt spectaculos concept să fie pus pe lista de aşteptare. Este vorba despre supercar-ul cu patru uşi Lamborghini Estoque, prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Paris.

Anunţul a fost făcut de Maurizio Reggiani, directorul de cercetare şi dezvoltare al companiei: „Momentul şi condiţiile de piaţă nu sunt potrivite pentru un nou model„, a explicat acesta. Compania a investit până acum sume limitate în Estoque, astfel că îşi permite să stopeze proiectul fără a pierde sume enorme, întrucât noul model se afla în stadiul incipient de dezvoltare.

lamborghini1

Lamborghini Estoque prefigura un supercar cu patru uşi şi patru locuri, cu motor amplasat frontal şi tracţiune integrală permanentă, fiind gândit ca un rival pentru viitorul Aston Martin Rapide sau Porsche Panamera. Numai că planurile de acasă nu s-au potrivit cu situaţia economică globală, în care vânzările de maşini de lux au scăzut vertiginos.

Renunţarea la Estoque (să sperăm că nu definitivă) este însă numai primul pas în noua strategie a Lamborghini. Revista Autocar susţine că marca italiană va pune în viitor pe primul plan scăderea greutăţii automobilelor sale, în paralel cu renunţarea la motoarele supraalimentate în favoarea celor aspirate, cu turaţii maxime ridicate. De asemenea, Lamborghini plănuieşte renunţarea la cutiile de viteze manuale, pledând pentru cele de tip e-gear, care sunt tot manuale dar au un mecanism robotizat de schimbare a treptelor.

lamborghini2

Reggiani nu este însă adeptul transmisiei de tip DSG pe Lamborghini, considerând că aceasta este „prea lină” şi lipsită de „dramatism„, lucru pe care clientul de Lamborghini îl doreşte. Păcat că nu există resurse şi pentru Estoque, un concept al cărui design nu duce deloc lipsă de dramatism.

Sursa: Autocar

Foto: Lamborghini

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Lamborghini Estoque nu va mai fi produs”

  1. Pingback: Auto-blog.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.