Limuzina expres: 800 CP si 350 km/h

Brabus, tunerul german specializat pe Mercedes-Benz, s-a gândit că modelul S600 este cam submotorizat cu ai săi 517 cai-putere, aşa că a operat nişte modificări pe ici pe colo care au crescut puterea motorului la 800 cai-putere!

A rezultat Brabus SV12 R Biturbo 800, numele de cod pentru cea mai puternică şi mai rapidă limuzină de lux din lume. Cum au reuşit? Cilindreea motorului V12 a fost crescută de la 5,5 la 6,3 litri, cei patru arbori cu came au fost modificaţi, sistemul intercooler a fost îmbunătăţit şi, nu în ultimul rând, cele două turbocompresoare au fost mărite.

Astfel că monstrul V12 optimizat de Brabus produce un cuplu maxim de 1.350 Nm la 2.100 rpm. Asta teoretic, pentru că practic valoarea este limitată la 1.100 Nm pentru a nu dăuna transmisiei. Cifrele acestea uimitoare se traduc prin performanţe dinamice uşor de bănuit: viteza maximă este de 350 km/h, iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h durează doar 3,9 secunde. Mai mult, Brabus SV12 R accelerează până la 200 km/h în doar 10,9 secunde, timp în care majoritatea maşinilor abia reuşesc să atingă 100 km/h.

Cutia de viteze este automată cu cinci trepte, iar un diferenţial autoblocant este oferit opţional pentru cei mai „jucăuşi” dintre viitorii proprietari. Însă dacă performanţele sunt la nivelul unui supercar, interiorul rămâne foarte luxos. Există nenumărate posibilităţi de personalizare (pielea poate fi comandată în orice culoare imaginabilă), iar dotările sunt aceleaşi de pe S-Class. Adică la cel mai înalt nivel.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.