Lui Hamilton i-a fost confiscata masina in Australia!

Lewis Hamilton s-a dat puţin în spectacol la Melbourne, iar maşina i-a fost confiscată pentru 48 de ore de poliţia australiană. Englezul se afla la volanului unui Mercedes C63 AMG joi seară, când a făcut şi el un „mic” derapaj controlat la ieşirea din perimetrul circuitului Albert Park,  probabil la cererea fanilor.

Ghinionul lui a fost că poliţiştii l-au văzut şi, atenţie, i-au confiscat maşina! „Conduceam într-o manieră mai mult decât exuberantă şi, drept rezultat, am fost oprit de poliţie. Ce am făcut a fost prostesc şi vreau să-mi cer scuze pentru asta„, a declarat Hamilton. Poliţiştii au explicat: „Maşina a fost văzută că derapa în mod intenţionat şi a fost oprită. Şoferul, un bărbat de 25 de ani rezident în Elveţia, a fost oprit la locul faptei şi urmează să fie acuzat pentru conducere imprudentă„.

Nu ştiu vouă cum vi se pare asta, dar eu cred că e o mare tâmpenie. Chiar nu mai există nici un pic de toleranţă, chiar trebuie aplicată legea la virgulă în absolut toate cazurile? Omul e pilot de Formula 1, chiar unul dintre cei mai buni! Poate controla în siguranţă o maşină de stradă, chiar şi în derapaj controlat. Şi nu cred că a pus în pericol viaţa cuiva. Dacă se întâmpla acelaşi lucru într-o ţară latină, Hamilton scăpa cu un avertisment sau cel mult cu o amendă. Dar anglo-saxonii ăştia nu prea ştiu de glumă…

Via | BBC

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

4 comentarii la „Lui Hamilton i-a fost confiscata masina in Australia!”

  1. Mihai si Ciprian, aveti dreptate, nu va contrazic, legea e lege pentru toti. Zic doar ca in contextul respectiv politistii puteau fi putin mai indulgenti.

  2. Ce-ar fi sa-l lasam si pe unu campion la tir sa traga cu pistolul pe strada? Facem o exceptie ca doar e profesionist. Problema e nu ca ar fi putut pierde controlul masinii (putin probabil), ci ca le da idei meseriasilor, mai ales daca ramanea nepedepsit.

  3. Pana la urma era un drum public. Indiferent cine ai fi daca incalci regula trebuie sa fii pedepsit. Chiar daca omu’ este pilot de F1 si chiar unul dintre cei mai buni nu e absolvit. Mi se pare corect. Legea-i lege. Naspa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.