Madalina Ghenea este imaginea Mille Miglia 2011

Dacă piața auto românească se prăbușește de la lună la lună, am zis că ar fi bine să vă dau și o veste bună. Anume că România va fi reprezentată în acest an la Mille Miglia, eveniment care începe astăzi și se încheie pe 15 mai. Pentru cei care nu au auzit de MM, este un competiție rezervată mașinilor clasice ce se desfășoară anual pe distanța de aproximativ 1.600 kilometri (1.000 mile) pe ruta Brescia – Roma și retur.

Este poate cel mai cunoscut eveniment pentru posesorii de mașini istorice din întreaga lume. Reprezentantul României nu este însă un echipaj, ci chiar imaginea cursei. Românca Mădălina Ghenea a fost aleasă imaginea Mille Miglia 2011, fotomodelul în vârstă de 23 ani declarând: „E o onoare să fiu imaginea unui eveniment atât de important, cunoscut în toată lumea. Păcat că în acest an nu voi putea să fiu suporterul ţării mele pentru că printre participanţi nu e nici un echipaj românesc, dar sper să existe înscrieri la ediţiile următoare”.

Organizatorii au primit 1400 de cereri de înscriere în competiţie, dar au putut accepta doar 375 de echipaje. Maşinile participante trebuie să fi fost construite între anii 1927 şi 1957. Pentru a vă da seama de semnificaţia acestui eveniment, trebuie amintit că printre participanţi se află Rowan Atkinson (Mr. Bean), fostul fotbalist Lothar Matthaus, campionul de motociclism Giacomo Agostini sau Mika Hakkinen. Ultimul va forma un echipaj împreună cu nepotul legendarului Juan Manuel Fangio, cei doi concurând cu aceeaşi maşină cu care cvintuplul campion de Formula 1 a participat la Mille Miglia în 1955.

Sursa: La Repubblica

 

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.