Mazda3 a castigat premiul “AutoBild” pentru design

mazda3_1Noua Mazda3 s-a clasat pe primul loc în concursul AutoBild Design Awards 2009, în categoria modelelor de clasă mică şi compactă – cele mai mari şi mai relevante segmente pentru piaţa europeană. Concursul a atras voturile a 200.000 de cititori din 27 de ţări europene, printre care şi România.

Aceştia au punctat designul exterior al modelelor intrate în concurs, în funcţie de clasele de mărime. În cadrul AutoBild Design Awards 2009, în România, noua Mazda3 s-a poziţionat pe locul doi în segmentul modelelor mici şi compacte. Deşi noua Mazda3 este o prezenţă recentă în showroom-urile din Europa, participanţii la vot au ales-o în număr foarte mare drept modelul cu cel mai plăcut design din segmentul compact.  Mazda3 a fost votată pe primul loc în nouă ţări şi a acumulat 43 de puncte, devansând VW Polo şi VW Golf poziţionate pe locurile doi şi trei.

Acest premiu este cel mai recent pe care Mazda Motor Corporation şi-l adjudecă. În 2008, conceptul Mazda Kaan a câştigat concursul „Motor Sports 2025” Design Challenge (la Salonul Auto de la Los Angeles) şi prestigiosul Grand Prix du Design pentru linia de design Nagare. În 2007, design-ul modelului Mazda Ryuga a câştigat Louis Vuitton Classic Concept Award, iar în 2006 Mazda Senku a ocupat primul loc în cadrul Grand Prix du Design, fiind desemnat „Cel mai frumos model concept al anului”.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.