Mercedes-Benz C63 AMG Coupe prezentat oficial: 457 CP, 0-100 km/h in 4,5 secunde

Nu a trecut prea mult de la lansarea coupe-ului Clasei C şi iată că Mercedes-Benz a prezentat şi versiunea de înaltă performanţă a acestuia, cea „lucrată” de AMG . Practic, de acum Mercedes poate spune că are un rival potrivit pentru etalonul clasei, BMW M3 Coupe. Caii-putere nu sunt totul în lumea maşinilor sport, însă cel puţin la acest capitol C63 AMG Coupe se poate lăuda că are un avantaj de 37 CP faţă de BMW M3 şi de 7 CP faţă de Audi RS5, în total coupe-ul din Stuttgart dispunând de 457 CP.

457 CP, 600 Nm, 12 litri/1o0 km
Mercedes C63 AMG Coupe este echipat cu acelaşi motor V8 de 6,2 litri care echipează sedanul C63 AMG, unitate care dezvoltă un cuplu maxim generos de 600 Nm/5.000 rpm. Astfel, C 63 AMG coupe se laudă cu cifre interesante: 4,5 secunde acceleraţia de la 0 la 100 km/h şi 250 km/h viteză maximă (limitată electronic). Motorul este cuplat la aceeaşi cutie automată robotizată cu şapte trepte AMG Speedshift MCT, care dispune de modul „Controlled Efficiency”, cu rol în obţinerea unui consum mediu de 12 litri/100 km. La această valoare scăzută pentru un motor de 6,2 litri contribuie şi o nouă pompă a servodirecţiei.

487 CP în versiunea AMG Performance
C63 AMG poate fi echipat opţional cu pachetul AMG Performance, care ridică puterea motorului la 487 CP şi îmbunătăţeşte sprintul de la 0 la 100 km/h cu 0,1 secunde, urcând totodată plafonul vitezei maxime la 280 km/h. Modelul va fi lansat pe piaţă în iulie 2011 şi va fi disponibil cu seria specială „Edition 1”, care oferă echipări suplimentare precum scaunele sport AMG, panourile portierelor îmbrăcate cu piele neagră Designo sau emblema „Edition 1”. În plus, jantele de aluminiu cu cinci spiţe sunt vopsite negru mat, iar opţional vopseaua metalică poate fi înlocuită cu o finisare mată de culoare neagră sau albă.

Stilistic, C63 AMG Coupe se distinge de modelele obişnuite printr-un kit de caroserie ce include un spoiler faţă redesenat, un difuzor de aer masiv în partea din spate, precum şi un eleron din fibră de carbon încorporat în capacul portbagajului. Modelul vine echipat cu deja tradiţionalele lumini de zi AMG, iar capota motorului realizată din aluminiu este profilată, sugerând prezenţa unui propulsor de mare putere. La interior, C63 AMG beneficiază de scaune sport, finisări şi materiale speciale, precum şi de un volan aplatizat în părţile superioară şi inferioară, preluat de la CLS 63 AMG.

Preţul de pornire al noului model este de 72.590 euro, seria „Edition 1” urmând să coste 77.231 euro. La aceste sume, pachetul AMG Performance mai adaugă 7.116 euro. Toate preţurile sunt valabile pentru Germania şi includ TVA 19%.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.