Mihai Marinescu a terminat pe 4 si 5 primele doua curse de Formula 2 din 2011


UPDATE: Marinescu a terminat a doua cursă de la Silverstone pe locul al 5-lea şi ocupă acum locul al treilea în clasamentul general al Formulei 2, cu 22 de puncte! Bravo Mihai! Următoarele etape de Formula 2 vor fi în Franţa la Magny-Cours (14-15 mai), să sperăm că Marinescu va dispune de bugetul necesar pentru a fi prezent. A dovedit că merită acest lucru.

Braşoveanul Mihai Marinescu a reuşit să găsească finanţare pentru a participa în prima rundă a campionatului de Formula 2 din 2011, cea de la Silverstone. E păcat că un sportiv atât de talentat trebuie să-şi facă griji în primul rând dacă va avea buget pentru a putea participa întreg sezonul de F2, dar ăsta e motorsportul, cel puţin aşa e privit în România.

Iată însă că Marinescu reprezintă România la un nivel foarte înalt, Formula 2, şi nu face doar act de prezenţă. Pilotul român a terminat ieri prima cursă de la Silverstone pe locul al patrulea, iar astăzi va participa în cursa a doua, pe care o puteţi urmări de la 16:40 pe live streaming-ul competiţiei sau pe www.sport.ro. Sper din tot sufletul că îşi va îmbunătăţi performanţa de sâmbătă şi poate aşa cineva îşi va da seama că merită să participe întreg sezonul şi-l va sprijini.

După un sezon de debut în Formula 2 la finalul căruia s-a clasat al 11-lea la general, Marinescu speră să poată participa la toate etapele din 2011. Românul este cât se poate de motivat, având în vedere că la finalul sezonului de Formula 2 câştigătorul va fi testat de echipa de Formula 1 Williams, iar al doilea şi al treilea clasat vor testa cu echipe de GP2. Aşa că sponsorii care bagă o grămadă de bani în prostii ca Liga I sau alte competiţii ce nu reprezintă nimic pe plan internaţional au şansa să-şi asocieze numele cu un sportiv român care poate ajunge în Formula 1. Multă baftă, Mihai!

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.