Noua Mazda5, premiera la Geneva

mazda5_1La Salonul Auto de la Geneva din martie va avea loc premiera mondială a noii Mazda5, monovolumul de dimensiuni medii al mărcii japoneze. Este vorba de o generaţie complet nouă (nu un facelift), care adoptă limbajul de design curent al Mazda, „Nagare Flow”, ce se caracterizează prin fluiditatea liniilor şi o optimizare a aerodinamicii.

Noua Mazda5 dispune de şapte locuri, dispuse pe trei rânduri de scaune, dar şi de uşi culisante în spate, la fel ca modelul precedent. La lansare, vor exista două motorizări pe benzină: 1,8 litri şi 2,0 litri, ambele echipate cu sistemul i-STOP (stop&start) şi cuplate la transmisii cu şase trepte. Motorul mai mare emite cu 15% mai puţin CO2 faţă de propulsorul pe care îl înlocuieşte. Ulterior va apărea în gamă şi un diesel.

Mai multe detalii tehnice vor fi oferite cu ocazia lansării de la Geneva. Noua Mazda5 va fi disponibilă spre vânzare în Europa din această toamnă.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.