Noul BMW X3 e mai frumos decat Mercedes GLK si Audi Q5. Nici nu era prea greu…

Am lipsit cam mult de pe blog, dar am o scuză bună: m-am însurat 😀 Văd că nu s-au întâmplat prea multe în perioada în care am avut eu treabă, semn că lumea auto e în vacanţă.

Aş vrea să spun doar câteva cuvinte despre cea mai importantă apariţie din perioada asta, noul BMW X3. În mod clar noul X3 e peste predecesorul său, decretat ani la rând de presa auto internaţională drept cel mai slab din gama constructorului bavarez. Aprecierea mea se referă strict la design, că doar nu am apucat să-l conduc. Deşi nu mă dau în vânt după faţa „confuză” pe care o afişează noul SUV BMW, restul îmi place. Iar comparativ cu oribilul Mercedes-Benz GLK sau cu banalul Audi Q5, BMW X3 arată excelent.

Influenţele de la X1 şi X5 sunt evidente, mai ales la partea posterioară, per total X3 având un aspect OK. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că versiunea xDrive20d are un consum mediu declarat de 5,6 litri/100 km, cred că X3 îşi va găsi destui adepţi. Tendinţa generală de downsizing din industria auto nu va face decât să ajute vânzările lui X3, care reprezintă o alternativă inteligentă la X5. Face exact aceleaşi lucruri ca acesta, dar e mai ieftin şi mai compact.

Mai multe detalii despre acest model vom afla în toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Noul BMW X3 e mai frumos decat Mercedes GLK si Audi Q5. Nici nu era prea greu…”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.