Noul Citroen C3 se dezvaluie (involuntar)

noulc3_1Au apărut deja primele fotografii (ne)oficiale cu noul model de clasă mică Citroen, urmaşul actualului C3. Aceste imagini, publicate de site-ul Worldcarfans, provin de la o prezentare privată organizată de Citroen pentru membrii reţelei sale de dealeri.

După cum se poate vedea, maşina se află în stadiul final, aşa că nu ne putem aştepta la mari modificări până la lansarea oficială a maşinii din toamnă de la Salonul Auto de la Frankfurt. Cel mai probabil francezii vor veni în scurt timp cu fotografiile de presă.

Lansat în 2002 şi restilizat discret în 2006, C3 va preda ştafeta unui model complet nou. Acesta preia în mare liniile celui vechi, diferenţa fiind făcută de detaliile moderne. Se observă o uşoară inspiraţie de la designul kinetic al celor de la Ford (suprafeţele angulare, forma jantelor), dar şi o influenţă Peugeot (farurile şi grila supradimensionate, poziţionarea oglinzilor laterale).

Partea frontală este acum mai agresivă, având farurile de ceaţă integrate  sculptural în spoilerul faţă, un calandru negru tip fagure, aerisiri mai impozante şi un parbriz mai mare.

În spate se remarcă desenul în formă de bumerang al stopurilor, în timp ce profilul păstrează decuparea tip „cupolă” a plafonului, amintind în acelaşi timp de modelul DS3, datorită cromului de pe mânerele portierelor sau oglinzilor laterale în două culori.

Din păcate fotografii cu interiorul maşinii nu au „transpirat” încă, dar nu cred că vom mai avea mult de aşteptat pentru ele. Este însă posibil ca designul interior să fie inspirat de extravagantul DS3.

Şi o informaţie certă: noul C3 va coexista cu vechiul C3 pentru o perioadă, aşa cum se întâmplă cu 207 şi 206 la Peugeot.

Via Worldcarfans

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Noul Citroen C3 se dezvaluie (involuntar)”

  1. Pingback: Auto-blog.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.