Oficial: noua generatie a SUV-ului Kia Sportage

Iată primele fotografii oficiale ale noului SUV compact Kia Sportage, care va fi prezentat oficial luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva. Designul maşinii este semnat de acelaşi Peter Schreyer, directorul de design Kia sub comanda căruia au fost concepute modelele Soul şi Sorento.

Mai lung, mai scund şi mai lat decât generaţia anterioară, noul Sportage oferă mai mult spaţiu pentru pasageri şi bagaje, graţie unui ampatament mai mare. Datele exacte nu au fost încă furnizate, dar le vom afla în curând. Cert e că maşina arată bine, fiind foarte asemănătoare la partea frontală cu sora mai mare, Sorento.

Kia Sportage împarte platforma tehnică cu Hyundai iX35, urmaşul modelului Tucson pe piaţa europeană. Gama de motorizări va fi formată din cinci unităţi, trei pe benzină (1,6, 2,0 şi 2,4 litri) şi două pe motorină (1,7 şi 2,0 litri). Toate motoarele sunt cuplate la transmisii manuale cu şase trepte.

SUV-ul Sportage va fi comercializat în Europa spre finalul acestui an, urmând să ajungă ulterior şi pe piaţa americană.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.