OMV Petrom a scumpit carburantii de 1 si 8 martie. Pretul psihologic de 6 lei/litru a fost depasit

Vă era dor de o nouă scumpire a carburanţilor? A avut loc azi şi face ca preţul benzinei cu cifră octanică mare să treacă de 6 lei pe litru. Dacă de Mărţişor scumpirea a fost de 8 bani pe litru, de Ziua Femeii preţurile au crescut cu 9 bani pe litru. Preţurile de referinţă de azi sunt 5,16 lei pentru Premium fără plumb 95, 5,54 lei pentru Top Premium 99+, 5,29 lei pentru Top Euro Diesel 5/Top Nordic Diesel şi 5,15 lei pentru Euro Diesel 5.

Asta la Petrom, dar atenţie, sunt preţuri de referinţă pe care nu le veţi găsi în staţii ci doar pe site-ul companiei. În benzinării preţurile sunt mai mari cu până la 5% faţă de aceste cotaţii. De exemplu, la Petrom Băneasa benzina 99 costa 5,64 lei în dimineaţa asta. Cât despre staţiile OMV, preţurile noi sunt următoarele: benzinele OMV Carrera 95 şi OMV Carrera 100 costă 5,30 lei/litru, respectiv 5,96 lei pe litru (în staţii sare deja de 6 lei/litru), iar motorinele OMV Sprint Diesel şi OMV Alpin Diesel se vând cu 5,31, respectiv 5,63 lei pe litru.

Aşadar, un mod original al austriecilor de a spune la mulţi ani româncelor posesoare de permis de conducere. Sunt sigur însă că şi ele pot să le răspundă cu cel puţin aceeaşi originalitate. Să vă spun cum le răspund eu? Încerc să ard cât mai puţină benzină evitând deplasările inutile cu maşina. Vă recomand acelaşi lucru, sentimentul de a intra cât mai rar în benzinării e priceless. Iar când trebuie să intru în vreuna, în mod clar nu e OMV sau Petrom. Din ianuarie nu le-am mai călcat pragul şi nici n-am de gând să o mai fac.

PS: Aş vrea să aud cum ne mai explică nouă acum bloggerii şi ziariştii de casă ai OMV Petrom creşterile astea de preţuri. Sunt sigur că vor găsi o modalitate, doar pentru asta sunt plătiţi, nu? Pun pariu că o s-o bage pe aia cu cotaţiile internaţionale ale petrolului.

Foto: ArhivaFoto.ro

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „OMV Petrom a scumpit carburantii de 1 si 8 martie. Pretul psihologic de 6 lei/litru a fost depasit”

  1. Am un prieten ce locuieste in Canada unde pretul carburantului este undeva la 3,5 lei (si lui i se pare peste exagerat de mare) iar in Romania pretul este peste 5 lei…. te lasa fara cuvinte

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.