OMV Petrom isi innoieste flota cu 500 de modele Dacia Duster Pick-Up

De la oprirea producției lui Logan Pick-Up, Dacia nu a mai avut un astfel de model în gamă, însă recent constructorul român a prezentat modelul Duster Pick-Up.

Nu vă grăbiți însă la dealer, pentru că Duster Pick-Up este produs exclusiv pentru OMV Petrom de către carosierul Romturingia din Câmpulung-Muscel. Compania va construi 500 de unități care vor intra în parcul auto al OMV Petrom și vor fi folosite pentru accesul la sondele răspândite în toată țara.

Primele zece Duster Pick-Up au fost predate OMV Petrom în cadrul unei festivități la uzina Dacia din Mioveni, urmând ca restul flotei să fie livrată înainte de finalul lui 2015.

Modelul Dacia Duster Pick-Up este bazat pe SUV-ul Duster restilizat în versiune 4×4 și este propulsat de motorul diesel 1.5 dCi de 110 CP. Duster Pick-Up are o cabină simplă cu două locuri și o lunetă de dimensiuni medii protejată de un grilaj metalic. Bena are 1,7 metri lungime și poate primi sarcini de până la 450 kilograme.

Proiectul a început la finalul anului 2012, când Romturingia a construit o serie de prototipuri pentru omologare de către Renault Group și Registrul Auto Român (RAR).

Din nefericire pentru clienții Dacia care ar fi interesați de un Duster Pick-Up, directorul Dacia Renault România, Nicolas Maure, a declarat că nu există planuri pentru a oferi acest model către clienți obișnuiți, mașina fiind construită exclusiv pentru OMV Petrom.

Cu toate acestea, nu cred că vă împiedică cineva să mergeți cu Duster-ul dumneavoastră direct la Romturingia pentru a-l transforma în pick-up – bineînțeles, după ce compania musceleană termină comanda pentru OMV Petrom. Costurile de conversie a unui Duster în Duster Pick-Up sunt estimate la circa 3.000 euro.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

4 comentarii la „OMV Petrom isi innoieste flota cu 500 de modele Dacia Duster Pick-Up”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.