Performante si economie? Volkswagen zice ca se poate

volkswagen_new_compact_coupe4E oare posibil să faci o maşină care să consume 4,2 litri/100 km, să atingă 227 km/h şi să emită doar 98 g/km de CO2? Volkswagen crede că da. De fapt, chiar a făcut-o. Se numeşte New Compact Coupe şi este deocamdată un concept (care va deveni însă realitate în viitorul apropiat).

Poziţionat în gamă între Scirocco şi Passat CC, New Compact Coupe este un hibrid, fiind animat de un propulsor de 1,4 litri TSI (150 CP), ajutat de un motor electric de 27 CP, transmisia realizându-se prin intermediul unei cutii DSG cu 7 trepte. Aşadar, o putere totală de 177 CP, care îi conferă coupe-ului o acceleraţie respectabilă de la 0 la 100 km/h: 8,6 secunde.

Desenat de Walter De Silva, New Compact Coupe seamănă cu Audi A5, dar afişează un design mai conservator. Lucru care nu trebuie să ne mire, întrucât acest concept va reprezenta inspiraţia pentru noul sedan de clasă medie, care va fi produs special pentru Statele Unite şi va înlocui modelul Passat.

Coupe-ul de serie este aşteptat undeva prin 2012 şi s-ar putea numi Jetta Coupe sau Corrado. Conceptul este prezentat în aceste zile la Salonul Auto de la Detroit.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Performante si economie? Volkswagen zice ca se poate”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.