Petrom a scumpit astazi carburantii cu pana la 10 bani pe litru

Din motive care îmi scapă, OMV Petrom îmi trimite newslettere pe adresa personală de e-mail. Cel primit astăzi face referire la o campanie adresată clienţilor care alimentează de minimum 110 lei. Oare mai există astfel de oameni? Nu de alta, dar aş vrea să-i cunosc şi eu 🙂

În fine, ideea e că aceştia pot câştiga carburant suplimentar în valoare de 30 de lei dacă se aliniază stelele exact în momentul în care ei se află la casă pentru a achita combustibilul. Bine, promoţia e un pic diferită, dar nu am de gând să detaliez pentru că sunt ultimul om care ar vrea să facă reclamă acestei companii. La altceva voiam să mă refer.

Petrom pierde clienţi. Nu dintre cei corporate, ci dintre clienţii persoane fizice. Scumpirile abuzive practicate de această companie care deţine o poziţie dominantă în România în urma unei privatizări dubioase au generat multe resentimente în rândul românilor. Campania asta a lor e un semn că managementul Petrom a început să sesizeze scăderea. Sau nu.

Pentru că, în acelaşi timp, Petrom vine şi scumpeşte litrul de carburant cu 10 bani! Fără să anunţe, pentru că de o vreme încoace nu mai comunică scumpirile. Aşa se face că astăzi benzina premium fără plumb 95 a sărit la 5.43 lei (de la 5.33) în unele staţii Petrom din Bucureşti, iar sortimentul de bază de motorină a ajuns 5.30 lei. Nu mai vorbesc de staţiile OMV, care prin definiţie vând mai scump. Părerea mea e că volumele de vânzări au scăzut drastic, iar ei vor să compenseze scăderea încasărilor prin aceste scumpiri.

Tot astăzi, Rompetrol şi Lukoil au anunţat de asemenea creşterea preţurilor, obligaţi de modificările făcute de OMV. Şi asta nu e nimic. Să vedeţi scumpiri când încep românii să plece în vacanţa de vară! Cum răspund eu la aceste scumpiri fără justificare declanşate de OMV Petrom? Am mai spus-o şi o repet: nu mai intru în staţiile OMV şi Petrom decât să folosesc toaleta!

Via EvZ
Foto: ArhivaFoto.ro

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.