Peugeot RCZ este “Cea mai frumoasa masina a anului 2009″

Coupe-ul Peugeot RCZ a câştigat premiul “Most beautiful car of the year 2009″, decernat în cadrul celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Internaţional al Automobilului. RCZ a adunat 65.353 de voturi online, adică 33% din total, devansând modelele Citroen DS3, BMW Z4 şi Nissan 370Z.

Rezervat maşinilor cu preţuri mai mici de 50.000 de euro, premiul nu ajunge pentru prima dată la Peugeot, care a mai triumfat în competiţie în 1995 cu modelul 406, în 1997 cu 406 Coupe şi în 1998 cu 206.

Anul trecut, titlul de cea mai frumoasă maşină a anului a revenit modelului de clasă mică Alfa Romeo MiTo. Vânzările coupe-ului RCZ vor demara în primăvară, fiind oferit la început în două versiuni de motorizare: una pe benzină, de 1,6 litri turbo şi 156 cai-putere şi una diesel, de 2,0 litri şi 163 cai-putere.

Îmi place mult RCZ, e primul Peugeot care arată bine după o luuungă perioadă de timp. Cam de la 206 încoace. Dar nu pot să ignor Citroen-ul DS3, o maşină originală, care aduce mult aer proaspăt în designul auto. Înclin să cred că Citroen-ul ar fi meritat mai mult acest premiu. Nu credeţi?

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Peugeot RCZ este “Cea mai frumoasa masina a anului 2009″”

  1. am vazut rivalul lui audi tt pe site-ul oficial peugeot.com; frumoasa n-am ce zice, dar nu e genul meu de masina; p.s. am votat de 2-3 ori rcz-ul, dar tot ds3-ul e in fata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.