Pret-soc pentru Dacia Duster 4×4: 14.000 euro, inclusiv TVA!

Ziua lansării de la Geneva se apropie şi, pe măsură ce trece timpul, apar noi informaţii despre cel mai aşteptat model Dacia, SUV-ul compact Duster. Surse apropiate Dacia confirmă ceea ce „Automotive News Europe” relata acum câteva zile, anume că preţul de bază al lui Duster se va situa în jurul sumei de 12.000 euro.

Atenţie, însă, acest preţ corespunde versiunii dotate doar cu tracţiune faţă. Mult mai interesant este însă preţul lui Duster 4×4, care depăşeşte practic toate aşteptările. Astfel, cel mai ieftin Duster cu tracţiune integrală va costa aproximativ 14.000 euro, TVA inclus! Cu 1.000 euro mai puţin decât estimările presei franceze. Practic, tracţiunea integrală va costa suplimentar 1.800 euro, dar rămâne de văzut pe ce versiuni de echipare va fi posibilă comandarea acesteia.

Diferenţa de preţ dintre un model 4×2 şi unul 4×4 ar putea fi însă mai mare de 1.800 euro, în funcţie de echipări, ţinând cont că un model 4×4 ar trebui automat să aibă o dotare standard mai bogată.

Deci, cum vi se pare? Aţi da 14.000 euro pe un Duster 4×4?

Update: Preţurile oficiale le găsiţi aici. Sursa de la Renault s-a referit la preţurile pentru Europa de Vest.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

3 comentarii la „Pret-soc pentru Dacia Duster 4×4: 14.000 euro, inclusiv TVA!”

  1. Dacia Duster in echipare de varf, adica A/C manual, geamuri electrice, radio-CD cu Mp3, tapiterie de piele ecologica si pachetul “crom” costa doar 18.000 de euro. Mult, dupa parerea mea, pentru o masina care in nivelul maxim de echipare nu reuseste sa ofere cele 5 stele la siguranta ale altor modele, culmea, la acelasi pret.

    Nu cred ca o sa cumpere nimeni o Dacia de 18.000 de eur, baza cred ca o sa fie cea de 15.000 de euro, care ofera un motor diesel si un nivel sub medie de echipare.

    Dacia Duster reprezinta o evolutie pentru Dacia si cred ca este un progres pentru brandul acesta, insa, mai este mult pana departe.

    http://mihacom.wordpress.com/2010/03/07/dacia-duster-suv-ul-care-defapt-este-crossover/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.