Primele fotografii oficiale cu noua Toyota Yaris

Acestea sunt primele imagini oficiale cu noua generaţie a modelului de clasă mică Toyota Yaris. Fotografiile ne arată versiunea pentru Japonia a acesteia – de unde şi sigla diferită şi numele Vitz. În Europa vor fi înlocuite cu cele folosite şi până acum.

Noua Yaris este mai lungă cu 10 cm decât actualul model, câştigul regăsindu-se în ampatament. Asta se traduce printr-un spaţiu interior mai mare, mai ales pentru pasagerii din spate. Lăţimea a rămas neschimbată, însă înălţimea a scăzut cu 2 cm. În plus, Toyota a reuşit şi o scădere cu 30 kg a masei proprii, care este a ajuns la exact 1 tonă.

Toyota vrea mai mulţi clienţi bărbaţi pentru noua Yaris

Se pare că Toyota a schimbat macazul cu noua Yaris, renunţând la a mai miza pe o clientelă majoritar feminină. „Această maşină are o caroserie mai sportivă şi o prezenţă mai puternică, aşa că aşteptăm o proporţie mai mare de clienţi bărbaţi de data asta„, a declarat inginerul-şef Hirofumi Yamamoto pentru Autocar.

Cu toate astea, mie nu-mi place designul. Aminteşte prea mult de Auris, poate cel mai anost model Toyota, dar şi de Prius. Cum poţi să te aştepţi la o clientelă masculină în condiţiile astea nu-mi dau seama. Oricum, maşina nu este radical diferită de cea actuală, modificările mai importante fiind doar la partea frontală. Vechiul model mi se pare mult mai unitar şi mai reuşit ca design.

La lansare vor exista 2 versiuni, ambele pe benzină

Noul model va dispune de două motoare pe benzină (aceleaşi ca şi până acum) – un 1.0 de 70 CP şi un 1.33 de 95 CP. Ultimul va fi oferit cu sistem start-stop, consumul mediu estimat de Toyota pentru acesta fiind de 3,7 litri/100 km. Ambele versiuni vor fi oferite cu o transmisie manuală cu cinci trepte. Cât despre diesel, acesta va fi disponibil din 2012, alături de un hibrid. Pe piaţa japoneză va exista şi o versiune „sporty” RS, cu motor de 110 CP şi design uşor modificat.

La interior, Yaris va beneficia de materiale mai bune şi o izolare fonică mai bună, iar ESP-ul şi ABS-ul vor fi oferite standard. Debutul pe pieţele europene va avea loc în vara anului viitor.

Via | Autocar

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Primele fotografii oficiale cu noua Toyota Yaris”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.