Primele fotografii si detalii ale editiei limitate Audi R8 GT Spyder

Audi a prezentat primele fotografii cu versiunea roadster a modelului R8 GT, denumită Spyder. Mai ușoară cu 85 kg decât R8 V10 Spyder datorită utilizării componentelor din fibră de carbon, această nouă decapotabilă este capabilă de performanțe de supercar: atinge 317 km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde.

La fel ca versiunea coupe  R8 GT, Spyder-ul va fi produs doar în 333 exemplare, fiecare model având o plăcuță pe maneta schimbătorului de viteze care va certifica apartenența la seria specială. Audi R8 GT Spyder cântărește 1.640 kilograme și este asamblată în mare parte manual la atelierul uzinei din Neckarsulm.

Motorul V10 de 5,2 litri de origine Lamborghini dispune de 560 CP (față de 525 la R8 V1o) și de un cuplu maxim de 540 Nm la 6,500 rpm. Raportul greutate/putere este impresionant: 2,93 kg/CP. Motorul este cuplat la o transmisie automată cu șase trepte R Tronic care dă posibilitatea șoferului de a schimba singur treptele cu ajutorul padelelor din spatele volanului sau de la maneta schimbătorului.

Tracțiunea este integrală, ca la orice R8, iar prețul de pornire cel puțin prohibitiv: 207,800 euro (în Germania).

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.