Renault anunta un Duster pick-up de serie prin conceptul Oroch

După apariția modelului Dacia Duster pick-up cu cabină simplă construit special pentru OMV Petrom, un nou pick-up bazat pe SUV-ul românesc a fost prezentat oficial, de data aceasta sub sigla Renault.

Sub numele Renault Duster Oroch se ascunde cel mai probabil un viitor Duster pick-up de serie cu cabină dublă. Conceput de centrul de design Renault pentru America Latină din Sao Paulo și prezentat la salonul auto din metropola braziliană, Duster Oroch este un exercițiu de stil pentru un pick-up recreațional care poate transporta cinci pasageri.

Dacă ținem cont că aproximativ 75% din piața de vehicule comerciale din America de Sud (circa 920.000 de unități) este reprezentată de modele de tip pick-up, atunci e clar că Renault nu-și permite să mai stea deoparte. De altfel compania franceză a și anunțat că va intra pe acest segment cu cel puțin două modele.

Unul dintre ele ar putea fi acest Duster Oroch, bineînțeles fără elementele de concept car precum suportul de plăci de kitesurfing sau camerele video pentru agrement montate pe montantul C.

“Renault Duster Oroch este o ilustrare concretă a strategiei noastre de a dezvolta produse adaptate piețelor din America Latină,” a declarat Denis Barbier, vicepreședintele diviziei Renault pentru regiunea Americilor. Înseamnă asta că Duster pick-up nu va ajunge și în Europa? Rămâne de văzut.


VIDEO

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

14 comentarii la „Renault anunta un Duster pick-up de serie prin conceptul Oroch”

  1. Da, in sfarsit poate vom avea si noi o marca de masina cu care sa se mandrim.

  2. Arata foarte bine. Mult mai bine decat modelul clasic. pacat ca nu le-au scos pe piata, ar fii chiar utile

  3. Foarte frumos modelul. Cu siguranta va avea priza la public, mai ales ca si pretul va fi competitiv.

  4. Am vazut modelele care s-au facut special pentru OMV, foarte frumoase. Sper sa inceapa productia si pentru public.

  5. A mai fost anuntat un model de duster prin 2010,daca tin bine minte, si doar asa a si ramas..oricum,masina e frumoasa, are o urma de modernism ,iar culorile ii ofera un plus de eleganta. bravo lor

  6. Wow ! masina arata incredibil de bine. In ciuda tuturor care zic: „tot dacie ramane” nu este chiar asa. Dacia a avansat foarte mult in comparatie cu ce a fost, a ajuns la un nivel bun atat in design cat si tehnologie pentru pretul care-l are. Succes Dacia in continuare !

  7. Este spectaculos, nimic de zis. Daca ar aparea o astfel de masina pe strazile din Romania am zice la inceput ca vedem un soi de OZN. Dupa aceea ne-am indragosti de ea. Mai ales in zona de munte ori de deal, chiar si micii antreprenori s-ar putea orienta catre o astfel de masina.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.