S-a lansat in Romania Chevrolet Orlando, cel mai ieftin monovolum compact cu 7 locuri

Aseară s-a lansat oficial în România Chevrolet Orlando, primul MPV-ul compact al mărcii. Deşi face parte din categoria monovolumelor, acest termen e impropriu pentru Orlando, căci profilul de bicorp îl face asemănător mai mult SUV-urilor. Ceea ce nu e rău deloc pentru Chevrolet, Orlando având un look aparte, care îl face remarcat printre competitori.

MPV-ul Orlando vine cu câteva avantaje interesante. În primul rând, are şapte locuri confortabile, inclusiv cele două de pe ultimul rând, pe care pot sta fără probleme pasageri de 1,80 m. E adevărat, atunci când toate locurile sunt ocupate, portbagajul devine minuscul (89 litri), aşa că drumurile lungi pentru şapte persoane plus bagajele aferente sunt improbabile. Oricum, dacă nu e nevoie de cele două scaune din spate, acestea se pliază în podea, astfel că volumul portbagajului urcă la un nivel confortabil de 856 litri (spaţiu de încărcare măsurat până în plafon). Materialele folosite la interior sunt de calitate, în ton cu ceea ce oferă Chevrolet şi pe alte modele, iar bordul arată modern şi trendy.

Preţuri de la 14.790 euro, TVA inclus
Un alt avantaj al lui Orlando este echiparea. În versiunea de bază LS+ (14.790 euro cu TVA) clientul primeşte aer condiţionat manual, radio CD cu MP3, închidere centralizată cu telecomandă şi alarmă, geamuri electrice faţă, oglinzi reglabile electric, 6 airbag-uri, ABS şi ESC (controlul stabilităţii). Le-am menţionat doar pe cele mai importante. Practic, nu lipseşte nimic.

Preţul de 14.790 euro este valabil pentru echiparea LS+ cu motor pe benzină de 1,8 litri şi 141 CP (cuplu maxim 176 Nm/3.800 rpm). Cuplat la o transmisie manuală cu cinci trepte, acesta are un consum mediu de 7,3 litri/100 km. Sigur că românii vor întreba în primul rând de diesel, aşa că Orlando poate fi echipat cu două astfel de motoare, ambele de 2 litri, dar cu puteri diferite: 131, respectiv 163 CP. Primul costă 17.490 euro (cu TVA) în versiunea de echipare LS+, în timp ce al doilea pleacă de la 18.130 euro, în versiune LT+ (care are ca dotări suplimentare geamuri electrice spate, computer de bord, aer condiţionat automat, comenzi audio pe volan sau faruri de ceaţă).

Cel mai ieftin din segment
Preţurile lui Orlando sunt foarte bune dacă facem o comparaţie cu doi dintre rivali, Ford Grand C-Max şi Renault Grand Scenic. Cel mai ieftin Grand Scenic costă 15.700 euro cu TVA în versiunea Expression de 1,6 litri benzină şi 110 CP, în timp ce Grand C-Max costă 19.000 euro (1.6 benzină 105 CP echipare Trend). Echipate cu motoare diesel echivalente, Grand Scenic 1.9 dCi 130 CP Privilege costă 21.450 euro, în timp ce Grand C-Max 2.0 TDCi 140 CP are un preţ de 21.750 euro.

Aşadar, Orlando pare o afacere foarte bună pentru cine caută un monovolum compact cu şapte locuri. E adevărat, Ford şi Renault au o imagine mai bună, însă la prima impresie Chevy Orlando arată ca o maşină solidă, bine făcută. Dar mai multe despre MPV-ul Chevrolet după un viitor drive-test.

Lista de preţuri şi echipări aici.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.