Michael Schumacher revine in Formula 1!

schumiCeea ce părea o glumă pe vremea când Ferrari avea ambii piloţi valizi a devenit realitate acum că Felipe Massa este indisponibil în urma accidentului din Ungaria. Scuderia a confirmat astăzi că septuplul campion mondial Michael Schumacher va reveni într-un monopost Ferrari în Marele Premiu al Europei de la Valencia din 23 august.

După zile de speculaţii, Ferrari a emis un comunicat de presă miercuri după-amiază confirmând ceea ce toţi fanii Scuderiei aşteptau: Michael Schumacher se află în perioada de pregătire pentru a reveni oficial într-un monopost de F1. Ferrari susţine că Schumi este „pregătit” pentru comeback şi că va urma un program de antrenamente în următoarele zile pentru a se asigura că are forma fizică necesară într-o cursă de Formula 1.

Până acum Schumacher a negat categoric posibilitatea revenirii în F1, dar cu Massa accidentat şi cu Ferrari aflată în mare nevoie de un pilot de top, oportunitatea i-a făcut cu ochiul germanului. „Mai întâi de toate, cel mai important lucru: ştirile legate de Felipe sunt pozitive. Îi doresc numai bine„, şi-a început Schumi declaraţia.

M-am întâlnit în această după-amiază cu Stefano Domenicali şi Luca di Montezemolo şi am decis împreună că mă voi pregăti pentru a-i lua locul lui Felipe. Deşi e adevărat că acest capitol al Formulei 1 este complet închis pentru mine de mult timp, e la fel de adevărat că, din motive de loialitate către echipă, nu pot să ignor această nefericită situaţie. Iar ca un concurent ce sunt, aştept foarte tare să fac faţă acestei provocări„, a spus germanul, care va participa la curse până când Massa va fi din nou apt.

Cine mai credea că Schumi îşi va măsura până la urmă forţele cu Raikkonen din maşini egale, aşa cum nu şi-a dorit-o deloc înainte de retragere? Sunt tare nerăbdător să-l văd iar pe pistă… Şi cine ştie, poate că prezenţa neamţului în cealaltă maşină îl va trezi din letargie pe finlandez 🙂 Misiunea Ferrari în acest moment nu este însă una glorioasă: Scuderia are ca obiectiv să termine pe locul al treilea în clasamentul constructorilor.

Schumacher nu a testat încă monopostul F60 şi nu a mai pilotat o maşină de Formula 1 din aprilie 2008, când a mers cu un F2008 la Barcelona. Iar declaraţia de ieri a lui Willi Weber, managerul germanului, a subliniat acest lucru: „Oricine va fi în maşină la următoarea cursă de la Valencia, numai Michael Schumacher nu. Sunt 200 la sută sigur. Presiunea asupra lui va fi uriaşă. Lumea ar aştepta de la el să câştige, dar el nu a pilotat maşina. Când Michael concura, ajungea aproape de perfecţiune. În acest caz nu ar fi perfecţiune, ar fi un pariu – iar acesta nu e stilul lui„.

Până la urmă se pare că e stilul lui. Din fericire pentru Formula 1, pentru care interesul va exploda acum, după o perioadă foarte ştearsă, lipsită de spectacol şi marcată de retragerea a doi mari constructori: Honda şi BMW (din 2010).

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Michael Schumacher revine in Formula 1!”

  1. Pingback: Auto-blog.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.