Schumi si Alonso, uimiti de noile reguli FIA

Michael Schumacher a publicat pe blogul personal câteva declaraţii referitoare la ultimele decizii ale FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism). Septuplul campion mondial a spus că nu vede rostul noului sistem de punctare introdus de FIA, conform căruia pilotul cu cele mai multe victorii va deveni campion mondial, chiar dacă un alt pilot are mai multe puncte.

Germanul crede că noua metodă nu ajută Formula 1, în primul rând pentru că este introdusă când mai sunt doar două săptămâni până la debutul sezonului, iar în al doilea rând pentru că o consideră injustă. „Nu văd cum poate avea sens faptul ca un campion mondial să aibă mai puţine puncte decât pilotul de pe locul doi„, a spus Schumi. El vede însă şi o parte pozitivă: „E o mişcare bună prin care se încearcă întărirea poziţiei câştigătorului de curse„.

Fernando Alonso este însă mai categoric. Spaniolul crede că schimbarea constantă a regulilor nu ajută Formula 1 şi critică FIA pentru că nu ascultă echipele, piloţii şi fanii. „Cred că acest gen de decizii nu fac decât să-i deruteze pe fani„, a spus pilotul de la Renault pe blogul său. „Formula 1 a supravieţuit peste 50 de ani mulţumită echipelor, sponsorilor, piloţilor şi, mai presus de toate, mulţumită fanilor din toată lumea, dar nici unul dintre ei nu a putut să-şi exprime părerile în faţa FIA„, a adăugat Alonso.

Sunt îngrijorat nu atât de deciziile care afectează sezonul ce stă să înceapă cât mai ales de acelea care afectează viitorul competiţiei în anii viitori. Sper însă ca aceste măsuri să poată fi reconsiderate pe termen scurt„, a mai spus spaniolul, referindu-se la intenţia FIA de a impune din 2010 bugete limitate la 30 milioane lire sterline pe sezon pentru fiecare echipă.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Schumi si Alonso, uimiti de noile reguli FIA”

  1. Pingback: Auto-blog.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.