Se anunta un boicot de proportii al benzinariilor OMV si Petrom

După ideea cu boicotarea benzinăriilor în zilele de 17, 18 şi 19 ianuarie (a rămas valabilă şi o susţin), iată că se anunţă proteste tot mai serioase. Oamenii şi-au dat seama că benzinarii nu vor fi prea afectaţi de cele trei zile de „abstinenţă” ale unor internauţi, aşa că urmează partea a doua, mai serioasă.

Pe internet a început să circule un alt mesaj, care cheamă la boicotarea exclusivă a staţiilor OMV şi Petrom timp de cel puţin două luni, cunoscut fiind faptul că această companie, prin poziţia sa dominantă pe piaţă (exploatează resursele de hidrocarburi din subsol), este cea care stabileşte preţul la pompă al combustibililor.

Ei, un asemenea protest cred că nu va mai putea fi ignorat de oamenii de la OMV-Petrom. Mai ales că la acesta se va alătura şi Federaţia Operatorilor Români de Transport, care a cerut membrilor săi să nu mai alimenteze din staţiile OMV şi Petrom în următoarele 2-3 luni. Şi e de aşteptat ca şi nou-înfiinţata Confederaţie Naţională Rutieră (în care sunt înscrişi 80% din transportatorii români) să se alăture acestui protest. Deci nu va mai fi vorba doar de alde noi, care alimentăm câte 30-40 de litri, ci de companii de transport care alimentează cu zeci, sute de mii de litri lunar fiecare.

Care este răspunsul celor de la OMV-Petrom? „Nu intenţionăm să reducem preţurile în perioada următoare ca efect al presiunii publice. Noi ne vom păstra politica de preţuri, iar acestea vor varia în continuare în intervalul plus sau minus 5% (faţă de preţul de referinţă – n.r.) în funcţie de trafic, locaţie, concurenţa din zona respectivă„, au declarat reprezentanţii OMV Petrom pentru incont.ro.

Sunt curios dacă îşi vor mai menţine această poziţie şi după un boicot general de 2 luni.

Foto: ArhivaFoto.ro

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Se anunta un boicot de proportii al benzinariilor OMV si Petrom”

  1. Boicot cu monezi ? La ce bun sa te chinui cu monezi. Nu stiti bancul ala cu ultime cuvinte celebre ? De exemplu ultimele cuvinte ale unui vanzator la petrom: NU in sticla… 🙂

    Ah, vreti sa aflati si dialogul ? Clientul tacticos, cu tigara in gura.. tragand adanc din ea… buna ziua.. ah, ma scuzati.. am uitat ca nu e voie… a, ce am in sticla asta de bere.. benzina, suntem intr-o benzinarie… e logic, nu crezi ? … ah, nici asta nu e voie… sa sting tigara… in sticla de bere… ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.