Se intorc Daciile negre: seria limitata “Black Line” a ajuns si în Romania

Mai țineți minte Daciile negre de pe vremea lui Ceașcă? Erau destinate doar ștabilor de partid și aveau musai plăcuțe de înmatriculare cu trei cifre, echivalentul combinațiilor care încep cu „W” în zilele noastre (WST, WTS etc). Ei bine, dacă atunci nu te puteai atinge de o Dacie din aia neagră, acum se poate.

De astăzi este disponibilă și în România ediția limitată „Black Line”, la câteva luni distanță de la lansarea acesteia în Franța. Nu-i nimic, mai bine mai târziu decât niciodată. Și oricum, Franța este de la finalul anului trecut piața de desfacere numărul unu pentru Dacia, așa că e normal ca ei să primească noutățile înaintea noastră.

În fine, să nu credeți că seria asta limitată aduce ceva revoluționar. Ea poate fi comandată pentru Logan, Logan MCV și Sandero, care vin cu dotări suplimentare față de restul echipărilor. Este vorba de radio CD cu MP3 cu satelit de comandă pe volan și priză Jack, tapițerie „Tulasolo”, volan îmbrăcat în piele, calandru negru cu bandou superior cromat, jante de aluminiu (opțional), planșă de bord Gris Silex Chrome, blocuri optice față pe fond negru (la Sandero) și sticker exterior „Black Line”.

Deși se numește „Black Line”, pe lângă negru metalizat pot fi alese pentru caroserie și culorile Gris Platine sau Gris Comete. Prețurile încep de la 8.200 euro pentru Logan Black Line 1.4 și ajung la 12.750 euro pentru Logan MCV Black Line 1.5 dCi 85 CP și 7 locuri.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.