Seat Exeo, in Romania de la 18837 euro

exeo1Preţul include TVA şi corespunde motorizării de 1,6 litri pe benzină (102 cai-putere), echipare „Reference”. Cel mai scump model este cel dotat cu motor diesel de 2 litri şi 170 cai-putere: 25118 euro.

Bazat pe platforma tehnică a vechiului Audi A4, Exeo mai este oferit cu un motor de 1,8 litri de 150 CP sau cu unul de 2 litri şi 200 CP, ambele turbo pe benzină. În plus, diesel-ul de 2 litri este oferit şi într-o variantă de 140 CP. Toate motoarele respectă normele Euro 5.

Cel mai sportiv Exeo este cel dotat cu motorul de pe Golf GTI. Acesta accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde şi atinge o viteză maximă de 241 km/h.

Există trei versiuni de echipare, „Reference“, „Style“ şi „Sport“.

În a doua jumătate a anului Porsche România va lansa pe piaţă şi break-ul lui Exeo, denumit ST.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.